President Lee avslöjar resultaten av G20-toppmötet i Seoul

President Lee Myung-bak höll en presskonferens den 12 november, i södra Seoul efter G20 Seoul toppmötet, som hölls på november 11-12 på Coex Convention Center.

President Lee sade att G20 Seoul toppmötet var framgångsrik och uppnått meningsfulla resultat genom att bedriva en “stark och hållbar tillväxt.” Den internationella sammankomster enades om att inrätta en detaljerad tidsplan för att bilda riktlinjer för att hantera växelkurs och bytesbalans frågor obalans.

President Lee Myung-bak håller en presskonferens på Nov 12, efter G20 Seoul toppmötet Coex Convention Center i södra Seoul.

Presidenten sade de märkligaste bit framsteg var att G20-ledarna aktualiserats av resultaten av tidigare G20-möten till en konkret handlingsplan.

President Lee sade också att G20-ledarna enats om att genomföra marknaden bestäms valutapolitik genom “Seoul handlingsplanen.”

G20 beslutat att flytta Internationella valutafonden (IMF) kvot aktier för industriländerna att dynamiska tillväxtmarknader, utvecklingsländerna, och underrepresenterade länder i syfte att bättre återspegla den nuvarande ekonomin. Detta steg har tidigare kommit överens om att vid G20-finans-och centralbanken Ställföreträdare “Meeting & G20: s finansministrar och centralbankschefer” Möte i Gyeongju, Nordgyeongsang, den 23 oktober.

Medlemsländerna enades om att underlätta villkoren för IMF-lån. Dessutom har de skapat en flexibla kreditfacilitet (FCL) och säkerhetsåtgärder Credit Line (PCL) som nya preventiva verktyg för att hantera framtida kriser.

Tack vare dessa reformer, sade president Lee att IMF kommer att spela en större roll inte bara i krishantering, utan också att förebygga kriser.

Lee sade G20 nytt sin politiska vilja för en tidig lösning av Världshandelsorganisationens (WTO) Doha (DDA). Som ett led i dessa ansträngningar, sade president Lee G20 kommer att förhindra alla former av protektionism och utvidga handeln liberalisering för att snabbt föra Doha till en “framgångsrik, ambitiös, allomfattande och balanserad slutsats.”

President Lee sade också att G20-ledarna stödde G20 mot korruption handlingsplan för att skapa ett transparent och rättvist företagsklimat.

President Lee uttryckte sin förhoppning att G20 Seoul Business Summit kommer att bli en av de viktigaste delarna av framtida toppmöten.

G20-ledarna enades om att fortsätta med aktiva bestämmelser för stöd till utvecklingsländerna. Som en del av utvecklingsagendan, kom man vidare överens att odla tillväxtpotentialen i utvecklingsländer för att minska klyftan genom att anta “Seoul samförstånd.”

Presidenten sade också Korea kommer att utöka sitt officiella utvecklingsbistånd för att matcha OECD-genomsnittet 2020.

Advertisements
This entry was posted in Swedish. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s