President Lee Attribut G20 framgång att koreanerna

Efter G20 Söul toppmötet förra veckan president Lee Myung-bak gav en positiv recension av den globala händelsen för allmänheten tillskriver framgång till samarbete och varma stöd från det koreanska folket.
Uttalandet kommer under sitt varannan vecka radio adress sänds på måndag morgon som var förinspelat under sitt flyg tillbaka till Seoul efter att ha deltagit i Asien Pacific Economic Cooperation mötet i Japan i helgen.
Betonade hur Sydkorea vände sig från ett av världens fattigaste länder för ett halvsekel sedan till värden av en sådan storskalig diplomatiska samla Lee uttryckte tacksamhet mot dem som visade stöd för toppmötet och uppmuntrade dem att ta tillfället i akt, att förena och gå framåt att bli “en ledande och top-notch land.”
På hög sekreterare möte på presidentens kansli samma dag Lee sa också att Korea behöver höja sin profil internt så att vandra i takt med den förbättrade globala image.
Under mötet, som hölls för att diskutera efter G20 frågor enades tjänstemän att inleda en expert-ledda ekonomiska forumet, nämligen “Global Korea Vision” i arbetet med att ständigt övervaka Korea: s roll i världsekonomin.
Samtidigt bedömde Wall Street Journal också Sydkoreas värd för toppmötet i ett positivt ljus, kallar det “ett steg i sin egen mognad som ett avancerat land.”
Den amerikanska ekonomiska dagligen rapporterade på fredagen att Sydkorea har “drivit på för en omarbetning av den ekonomiska relationen mellan avancerad och utvecklingsländer” genom att reflektera en ökad mångfald av åsikter än de från G8 eran.
Belysa Seoul samförståndet om utveckling, en gemensam kommuniké som godkändes av ledarna, i rapporten konstateras att toppmötet framkallade rika länderna att “verka fattiga länder som jämbördiga partner” genom konkreta planer som fokuserar på infrastruktur, sysselsättning och tryggad livsmedelsförsörjning för fattiga länder.

Advertisements
This entry was posted in Swedish. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s