Största ekonomier Diskutera utvecklingsplaner i 3: e sessionen i G20-mötet

Ledarna för de största ekonomier samlas i Söul för G20 ekonomiska toppmötet diskuterade balanserad global tillväxt och minska den globala utvecklingen lucka i den tredje sessionen av toppmötet.

Ledarna för de största ekonomier samlas i Söul för G20 ekonomiska toppmötet diskuterade balanserad global tillväxt och minska den globala utvecklingen lucka i den tredje sessionen av toppmötet.

Världens rikaste ekonomier diskuterar utvecklingsfrågor vid G20 kommer att bidra till att förbättra trovärdigheten och legitimiteten för toppmötet mellan cirka 170 icke-G20 medlem nationer runt om i världen, sade Sydkoreas president Lee Myung-bak, som är ordförande för toppmötet.

Att ta itu med frågor som rör utveckling anses vara en väsentlig uppgift att uppnå målen att uppnå en stark, hållbar och balanserad global ekonomisk tillväxt genom att locka investeringar till växande ekonomier och bidra till nya globala krav.

De 20 ekonomier består idag av 85 procent av alla globala ekonomiska aktiviteten.

I närvaro tillsammans med stats var FN: s generalsekreterare Ban Ki-moon och Världsbankens chef Robert Zoellick. Betonar “samhörighet” mellan viktiga finansiella frågor dominerar det ekonomiska toppmötet och utvecklingsfrågor, har Ban uppmanade G20-ledarna att vidta konkreta handlingsplaner för att säkerställa genomförandet efter ord.

Sydafrikas president Jacob Zuma som ordförandena utveckling arbetsgruppen för G20, också aktivt delade hans åsikter om global utveckling.

Advertisements
This entry was posted in Swedish. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s