Presidentens Kommittén för G20-toppmötet i Seoul

G20Plenary Session I: Den globala ekonomin och den ram II

G20 inledande plenarsession, Global Ekonomi & Framework II, kommer att vara en fortsättning på den diskussion som inleddes vid arbetsmiddag föregående kväll. President Lee kommer att använda sitt öppningsanförande att ytterligare den diskussion som inleddes kvällen innan och införa andra frågor på dagordningen. Konkret kommer president Lee föra fram frågan om hur man ska lösa globala obalanser.

Efter president Lee klar sett kommer Angel Gurría, generalsekreterare för OECD, rapport om strukturella reformer. Allmän diskussion kommer att följa, ledamöter av G20 Framework Arbetsgruppen förväntas presentera sina senaste slutsatser.

President Lee kommer att betona betydelsen av de överenskommelser som nåddes i oktober Gyeongju G20: s finansministrar och centralbankschefer möte som hjälpte lätthet globala spänningar förknippade med valuta frågor och fortsatte globala obalanser. Och han kommer att diskutera vikten av att följa genom om ömsesidigt utvärderingsprocessen (MAP) för att undvika framtida kriser och främja en stark varaktig tillväxt.

G20 plenarsammanträde II: internationellt finansiellt institut (IFI) Reform / Global Financial skyddsnät (GFSNs)

I sin andra session, kommer G20-ledarna fokusera på reformen av IMF och att förbättra den globala ekonomiska skyddsnät.

Ledare berömde de resultat som uppnåtts på Gyeongju finansministrar och centralbankschefer bolagsstämman avseende IMF-kvot och reformen av styrelseformerna och framhäva G20: s vilja och förmåga att förhandla, kompromissa och nå överenskommelser. Tidigare denna månad, var IMF avtal godkändes av IMF: s styrelse.

President Lee kommer också att introducera Korea insatser för att förbättra den globala finansiella skyddsnät och betona deras växande betydelse som världens marknader fortsätter att bli mer integrerade och enskilda marknader mer sårbara för externa faktorer.

G20-ledarna och ordförandena i IMF arbetsgrupp kommer att delta i den allmänna debatten.

Advertisements
This entry was posted in Swedish. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s