G20 plenarsammanträde V: Energi, åtgärder mot korruptionen och G20 Business Summit

G20-ledarna diskuterade frågor som rör energi, åtgärder mot korruptionen, och Seoul G20 Business Summit vid det femte mötet i Seoul G20-toppmötet, som planeras till 14:55, den 12 november.

Sessionen inleddes med en diskussion om subventioner för fossila bränslen, energi prissvängningar, och skydd av den marina miljön. G20-ledarna godkände därefter handlingsplan som syftar till bekämpa korruption.

President Nicholas Sarkozy i Frankrike, vars land är en av ordförandena i arbetsgruppen om energi prissvängningar, och president Dmitrij Medvedev i Ryssland, vars land är medordförande i arbetsgruppen för skydd av den marina miljön, bidragit till utformningen av diskussionerna om dessa två frågor.

Dessutom presenterade president Lee en rapport om slutsatserna i Söul G20 Business Summit och kallade uppmärksamhet till syftet med ett gemensamt uttalande, som släpptes på uppdrag av G20-ledarna och G20 Business Summit. Lee betonade vikten av den privata sektorn i arbetet med att återställa ekonomisk tillväxt. Planerad att börja strax före G20-toppmötet i Söul, väckte Business Summit tillsammans uppskattningsvis 120 VD: ar att brainstorma och erbjuda den privata sektorn perspektiv på planer och utsikterna för den globala ekonomiska hälsa. VD: arna var uppdelade i tolv olika grupper som tillsammans producerade 66 riktlinjer för att hjälpa världen att uppnå stark och hållbar tillväxt.

President Lee betonade också sin övertygelse om att G20 Business Summit bör en kontinuerlig process, snarare än en engångsföreteelse, främja en gemensam känsla av ansvar mellan den offentliga och privata sektorn.

Advertisements
This entry was posted in Swedish. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s