G20 plenarsammanträde IV: Financial Regulatory Reform

G20 plenarsammanträde IV: Financial Regulatory Reform

COEX, FREDAG 12 NOVEMBER 2010, 02:15

Direkt efter G20 arbetslunch sammankallade ledare för deras fjärde möte för att diskutera den senaste tidens framsteg och framtida inriktning av finansiella lagstiftningsreformer. Ledarna bekräftade sitt åtagande att stärka det finansiella regelsystemet som en del av deras övergripande målet för stark och hållbar tillväxt.

President Lee sade att Seoul G20-toppmötet erbjöd ett tillfälle för G20 att ytterligare framsteg i fråga om det finansiella regelsystemet sedan 2008 G20 toppmötet i Washington. Lee tillade att ledarna kunde skissera en ny ram för att stödja det globala finansiella regelverket.

President Lee och G20-ledarna godkände strängare internationella regler för bankkapital och standarder likviditet för systemviktiga finansinstitut (Sifis) och enades om att följa den nya uppsättningen av internationella standarder och regler.

Dessutom lyfte president Lee frågor av central betydelse för tillväxtmarknader. Och ledarna visade enormt stöd mot president Lee’s förslag till dagordning för framtida toppmöten: inrättandet av den makroprudentiella politiska ramar och en strängare system för övervakning och reglering shadow banking och derivat råvarumarknaderna.

Professor Mario Draghi, ordförande för FSB, informerade ledarna om status för finansiella lagstiftningsreformer för att starta den allmänna debatten.

 

Advertisements
This entry was posted in Swedish. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s