Västerländska ledare fira Koreakriget död

Västerländska ledare inklusive USA: s president Barack Obama på torsdagen firade sitt lands döda i 1950-1953 Koreakriget under dystra ceremonier på årsdagen av slutet på första världskriget

Premiärministrarna i Australien, Storbritannien och Kanada, sällskap av Frankrikes ekonomi minister som representerar president Nicolas Sarkozy, deltog i ett gemensamt minne händelse inför ett toppmöte i G20-nationer som börjar torsdag i Seoul.

Obama, på den amerikanska semestern of Veterans Day, lade ner en krans av rosor på Seouls Yongsan War Memorial för att hedra den 37.000 amerikanska trupper som dog kämpar för det FN-ledda koalitionen mot kommunistiska allierade Kina och Nordkorea.

Ses av hundratals amerikanska personal som tjänstgör i Sydkorea och krigsveteraner, stod Obama med handen på sitt hjärta, med slutna ögon, under en 21-kanon salut som följdes av en HORNBLÅSARE spela sorgsna amerikanska militären låten “Taps”.

Efter att ha vandrat ner för stentrappan från halvcirkelformade krigsmonumentet, ordförande hälsade ett tiotal äldre veteraner som kantar vägen.

En gav honom en inbundna exemplar av Obamas bok “Audacity of Hope”, som den amerikanska befälhavaren-in-chief undertecknad.

Det blodiga kriget mark till ett dödläge som förskansade uppdelningen mellan kommunistiska Nord-och kapitalistiska Sydkorea, som fortfarande är tekniskt i konflikt eftersom inget fredsavtal någonsin uppnåtts.

Brittiska ledare David Cameron, Australiens Julia Gillard och Stephen Harper i Kanada, sällskap av franska ekonomiminister Christine Lagarde, gick sin egen ceremoni på Korean National War Memorial i Seoul.

Kvartetten som kransar vid minnesmärket, som premierar de totalt 780.000 soldater dödades i strid om FN: s sida, inklusive USA och Sydkorea död.

11 november – på årsdagen av slutet av första världskriget 1918 – är den årliga minnesdag i västvärlden att hedra alla deras krig döda.

Bob Huyton, 79, från Telford i centrala England, var en 19-årig för militärtjänst när han tjänstgjorde i Korea hjälper till att transportera de skadade tillbaka från frontlinjen till Seoul.

“Det var en tuff krig”, återberättar han. “Vi var fast i två bakhåll och jag förlorade en av mina bästa vänner.

“Jag har tänkt att komma tillbaka under en lång tid, och det har varit mycket känsloladdad. Det är knappt skulle känna igen det var samma land, det förändrats så mycket, men alla kommer minnena översvämningar tillbaka,” Huyton sagt.

I ett tidigare adress till amerikanska trupper, förklarade Obama att kriget inte var oavgjort, men i själva verket var en seger för anti-kommunistiska styrkor, kontrasterande Sydkoreas ekonomiska mirakel med Nordkorea djupa isolering.

Cameron deltog i ett separat minnesceremoni på platsen norr om Seoul för en brutal Koreakriget strid där betyg för brittiska trupper dog försöka hålla tillbaka en massiv kommunistisk offensiv.

På tal senare i början av ett möte med Sydkoreas president Lee Myung-Bak, sade Cameron resan till “Gloster Valley” på Solma-ri hade erbjudit “en påminnelse om de mycket nära förbindelserna mellan våra länder”.

Advertisements
This entry was posted in Swedish. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s