(G20) G-20 ledarna skall tackla valuta dödläge

(G20) G-20 ledarna skall tackla valuta dödläge

Ledare för G-20 ekonomier kommer att ta itu valuta dödläge efter att ha arbetat nivå samtalen misslyckats med att överbrygga klyftan på ett förslag för att minska alltför snedfördelningarna till hållbara gränser, sade en regeringstjänsteman torsdag .

Den lokala toppmötet preparatet kommitté sade maraton samtalen med ministrarna vice finans-och Sherpa grupp bestående av personliga representanter för världens ledare bara bekräftat skillnader på den centrala frågan.

“Större länder har varit låsta, så dagordningen kommer sannolikt att hanteras när ledare samlas på en formell mottagning och arbetar middag planerat för kvällen,” kommitté talesman Kim Yoon-Kyung sa.

Även den inflytelserika Sherpagruppen som kan rapportera direkt till ledarna kunde inte göra framsteg i den omtvistade frågan centrerad på knöt storleken på ett överskott i bytesbalansen eller underskott till ett lands bruttonationalprodukt (BNP), sade han.

Länka en bytesbalans med BNP effektivt kan tackla kritik mot att vissa länder behåller sina valutor undervärderad att få en fördel på exportmarknaden.

“I själva verket har de länder hållas parallell ämnen och konkurrerade med varandra att spegla sina åsikter i den exakta ordalydelsen i uttalandet från Seoul kommer att tillkännages i slutet av den två dagar långa toppmötet på fredag,” Kim sa.

Ett förslag som framförts av Förenade stater för snedfördelningarna skall begränsas till 4 procent av BNP har stött på starkt motstånd från länder som Kina, Tyskland och Japan, trots en bred överenskommelse som nåddes vid Gyeongju finansministrarna möte förra månaden att anses att stora och kroniska underskotten i bytesbalansen eller överskott var till förfång för långsiktig tillväxt.

Vid Gyeongju mötet nådde finansministrarna en förståelse att gå mot ett mer marknadsorienterat fastställt system för utbyte som återspeglar underliggande ekonomiska fundamenta och att avstå från konkurrerande devalvering av valutor. De sade också länder bör föra ett komplett sortiment av politik som leder till att skära alltför obalanser till en hållbar nivå, trots att de inte gick närmare in på detaljer.

Kim, under tiden, sa att med undantag för valuta och bytesbalansen frågan har framsteg gjorts över hela linjen med några allvarliga invändningar höjs.

“Sista-minuten finjustering av toppmötesförklaringen har gjort betydande framsteg inom områden som hårdare kontroll av stora finansiella institutioner, olika agendor utveckling och införande av en global finansiell skyddsnät, sade hon.

Advertisements
This entry was posted in Swedish. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s