Förslag till globala finansiella skyddsnätet tar fart

Förslag till globala finansiella skyddsnätet tar fart

Att verka för en global mekanism för att skydda länder mot likviditet crunches väntas få stöd från gruppen av 20 ledare i Seoul.

Sydkorea inledde förslag till en global ekonomiskt skyddsnät, resonemang som utan tillförlitlig finansiell nät, skulle marknader fortsätter att starkt beroende av sina utländska reserver för att hantera ekonomisk kris som utmärks av höga alternativkostnader.

Kreditåtstramningen i Grekland och bredare Europa i år har orsakat oro som dessa att blossa upp igen, särskilt för länder med bittra minnen av Internationella valutafondens hårda villkor för lån som gjorts under 1997-1998 asiatiska finanskrisen.

Förslaget var officiellt som president Lee Myung-bak i slutet av förra året.

De flesta tillväxtmarknader har välkomnat det, men vissa stora länder, däribland Kina och Tyskland har varit högljudd på baksidorna av installationen.

De två länderna, med sina höga valutareserver fortfarande emot förslaget, säger en större global mekanism skulle kunna uppmuntra bankernas riskbeteende.

G20 dock stödde senaste tidens reformer av försäkring faciliteter på Internationella valutafonden i augusti.

“Vi välkomnade den senaste reformen av IMF utlåning anläggningar, inklusive förstärkning av flexibla kreditfacilitet och inrättandet av försiktighetsprincipen Credit Line att stärka det globala finansiella skyddsnät,” den Gyeongju communiqu anges.

“Vi uppmanar IMF att fortsätta sitt arbete för att ytterligare förbättra den globala kapacitet att hantera chocker systemrelaterade”, sägs det.

IMF: s direktion 30 augusti förlängs försäkringen programmet till en bredare grupp av länder med relativt sunda ekonomiska fundamenta och avskaffade kreditgränser inom ramen för låneprogrammet kallade flexibla kreditfacilitet.För marknader som inte uppfyller kraven för sådana program, som kallas ett helt nytt kontingent skydd program Försiktighets Credit Line lanserades för att öka möjligheter för nationer med måttliga volatilitet i deras finansiella marknader.

Tre länder Mexiko, Colombia och Polen har utnyttjat den FCL hittills.Tjänstemän från de tre länderna har alla erkänt den roll som den FCL i smörjoljesystem marknaden efter att de infördes förra året.

G20 finansministrarnas möte i juni “överens om att undersöka politiska alternativ för att förbättra den globala ekonomiska skyddsnät.” Den Gyeongju möte i oktober gav sitt stöd för den senaste reformen av IMF utlåning faciliteter och utlovats i mer.

Trots sin betydelse, inte frågan för att njuta av en spotlight i Gyeongju som G20 tjänstemän var upptagna genom att trycka på frågor som valuta tvister och obalanser handel.

“G20 bör fortsätta att ytterligare stärka skyddsnätet genom att införa ytterligare globala avtal och hitta sätt för dessa att kopplas ihop med olika regionala arrangemang såsom Chiang Mai-initiativet för att komplettera och komplettera IMF som en del av en global finansiell skyddsnät, säger SaKong Il, Ordförande i presidentens kommitté för G20-toppmötet.

Ett alternativ funderade är att ansluta regionala arrangemang som kontrolleras av institutioner som Afrikanska utvecklingsbanken och Asiatiska utvecklingsbanken, utan att utesluta något land eller region som en möjlig låntagare.

“Ett alternativ skulle vara att inrätta en Multi-land swap line (MSL) som en mekanism som möjliggör IMF att göra ett ensidigt och samtidigt erbjudande om likviditet på kort sikt linjer till ett begränsat antal systemviktiga länder med starka skivor politik spår” Reza Moghadam, chef för IMF: s strategi, sade Policy och granskning avdelning.

Advertisements
This entry was posted in Swedish. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s