Lee, Obama är överens om att reglera FTA före G20-toppmötet Seoul

Sydkoreas president Lee Myung-bak och hans amerikanska motsvarighet Barack Obama överens tisdag för att göra gemensamma ansträngningar för att slutföra arbetet med sina länders väntan frihandelsavtal (FTA) före en G-20 toppmötet i Seoul nästa vecka, sade Lee kontor Cheong Wa Dae .

I sin telefon samtalen kom ledarna att frihandelsavtalet “bör vara falska för att främja frihandeln i världen och uppgradera Sydkorea och USA allians genom ett hack,” Cheong Wa Dae taleskvinna Kim berättade Hee-jung reportrar.


(Cheong Wa Dae)

De enades om att försöka nå en kompromiss före Seoul G-20 toppmötet från 11-12 november, som Obama kommer att närvara, tillade hon.

Avtalet är ännu en bekräftelse av de åtaganden från båda sidor att gå framåt den avstannade processen.

Seoul och Washington undertecknade frihandelsavtal under 2007, men det är fortfarande inte ratificerade av deras mandatperiod. Vissa amerikanska lagstiftare kräver åtgärder för att minska obalansen bilhandeln och har Sydkorea öppna sin marknad för nötkött vidare till amerikanska importen.

Samråd pågår mellan handel tjänstemän i de två länderna att ta itu med alla kvarstående frågor så att Obama-administrationen kan skicka handeln pakten till kongressen för godkännande.

Om det kommande G-20 möte, under tiden, lovade Obama fullt stöd för dess framgång och uppskattat Lee ledarskap i förberedelserna inför evenemanget, sade Cheong Wa Dae.

Advertisements
This entry was posted in Swedish. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s