G-20 Mania Grips Seoul som Kids Lägg Valutor till Hemuppgifter

Stadens tjänstemän lämna sina skrivbord denna vecka för att sopa gatorna i Seoul medan sju-åriga barn läser ekonomi som Sydkorea mobiliserar sina medborgare för koncernen på 20 mötet.

Affischer hagel toppmötet och skyltar video tornet över centrala Seoul uppmanade sina 10 miljoner medborgare att tänka på deras sätt när Barack Obama och Hu Jintao besök på november 11-12.

Sydkorea president Lee Myung Bak, med smeknamnet “bulldozer” under sin tid som kör landets största byggföretag, är utbyggnaden av upp till 60.000 poliser och soldater för att undvika brinnande bilar, krossade fönster och 900 arresteringar som präglade de senaste G-20 möte i Toronto i juni.

“Jag grät tårar och Koreas nationalsången ekade i mitt hjärta när Sydkorea valdes till värd för G-20 toppmötet”, en fjärde grader skrev i ett inlägg på ett barns hemsida värd naver.com, Sydkorea mest besökta internet portal.

Barnet, vars namn och skola inte är identifierade för att skydda sitt privatliv är bland hundratals som har skrivit frågor på webbplatsen ber om hjälp med G-20 hemuppgifter. The Kids Chosun Ilbo, den yngre upplagan av nationens högsta omsättning tidningen publicerat en sida-2 artikel 26 oktober förklarar valutamarknaden och innehållet i den kommuniké som utfärdades av G-20 finansiella chefer på Oct 23.

Lee hyllas händelsen som en chans för landet att vara en “huvudperson i världspolitiken” i ett 18 oktober rikstäckande radio-adress. Reklam på tv främja G-20 som ett tillfälle att fira landets stiga från ruinerna av 1950-1953 Koreakriget till Asiens fjärde största ekonomi.

Koreakriget

Demonstranter i Europa och Nordamerika drabbade samman med polisen på tidigare G-20 möten i Pittsburgh och London. Internationella valutafondens $ 57000000000 räddningsaktionen för Sydkorea under 1997 asiatiska finanskrisen, som hjälpte avvärja ekonomins sammanbrott, utlöste också protester i Seoul över bank försäljningen och förlorade arbetstillfällen.

Staden Gyeongju i södra delen av landet gav en försmak av vad som komma skall denna gång när det bad lokala bönder att odla speciella äpplen för mötet i G-20 finansiera Chiefs förra månaden. Bönderna mogna delarna av varje äpple hud i varierande takt för att producera namnet på en G-20 land på varje frukt.

I Seoul, sköt utbildningsministeriet undersökningar college ingång genom en vecka tills 18 november så att de inte krockar med toppmötet. Skolor i närheten av Coex, mötets plats, kan ändra sina timmar att skära trafik, enligt Kim Jong I, chef för presidentens säkerhetstjänst.

Hyundai Limos

Hyundai Motor Co, landets största biltillverkare, den 28 oktober levererades 129 fordon till toppmöte arrangörer, däribland Equus limousiner till chaufför ledare från Incheon Airport och runt Seoul. KT Corp, Sydkoreas största leverantör av telefon-och Internettjänster, tillhandahåller smartphones och datorer tablett för ledare och högre tjänstemän.

“Vi är redo att göra det möjligt för deltagare från utlandet för att titta på tv-kanaler hemifrån” Seok Ho IK, vice ordförande i KT Corp, sade förra månaden. “Vi vill gå längre än att bara erbjuda kommunikation stöd till möten, för att främja Sydkorea som Nr 1 land för det.”

Kim av presidentens säkerhetstjänst sade 20.000 poliser sätts in för att hålla demonstranter borta från Coex konferensanläggningen i södra Seoul.

“Vi kommer att hantera våldsamma protester med en nivå på stränghet aldrig tidigare sett, sade han vid en genomgång på Oct 8.

Protest Historia

Kim sade också Sydkorea är i beredskap för eventuella hot från Nordkorea, även explosioner i “större anläggningar”, självmordsbombningar, överfall kemiska eller cyberattacker.

Nordkoreas statskontrollerade Rodong Sinmun tidningen idag sa södra säkerhet förberedelser var “förtal”.

“Allt detta ståhej har ett mycket provocerande och fult naturen,” skriver tidningen i en ledare som av den koreanska Central News Agency.

Sydkorea har en historia av gatuprotester över arbetsmarknadsfrågor och demonstrationer på ansamlingar av världens ledare i regionen. Vid en Asia-Pacific Economic Cooperation toppmöte i Busan i november 2005 deltog sedan USA: s president George W. Bush., Kravallpolisen använt vattenkanoner och batonger för att skingra demonstranter 30.000, några svingar järnstänger.

Mänskliga rättigheter

I Hongkong mindre än en månad senare, samlades minst 1.500 sydkoreanska bönder utanför WTO-förhandlingarna, många kämpar med polisen i stadens värsta våldet på ett decennium.

Störande demonstrationer, ofta inriktade på fattigdom, har den miljö eller mänskliga rättigheter, varit ett inslag i toppmöten sedan kravallerna utbröt i Seattle i WTO-förhandlingarna 1999.

Kim sa att han fått underrättelser om 500 personer med en historia av att organisera våldsamma protester, som kommer att hållas utanför landet eller noggrant. En ytterligare 40.000 poliser och soldater kommer att finnas på plats för att skydda mot attacker från internationella terrorister eller Nordkorea, sade Kim.

Hårdhänta taktik får inte gå ner bra med besökande dignitärer. Singapore kritiserades när de placerade 10.000 säkerhetspersonal och förbjudna utomhus protester i 2006 under Världsbanken och Internationella valutafonden möten. Då Världsbankens ordförande Paul Wolfowitz sade stadsstaten lidit “enorm skada” till sitt rykte.

“Divided Nation”

Sydkoreas $ 832.500.000.000 ekonomi växte mer än fyrdubblats sedan de olympiska sommarspelen år 1988, ett år efter Sydkorea framkom nästan tre årtionden av militärdiktatur.

“Evenemanget kommer att bidra till att öka det globala medvetandet i Sydkorea, vars bild har varit övervägande som ett delat folk eller bara ännu en snabbt växande ekonomi”, sade Lee Dong Hun, forskare på Samsung Economic Research Institute. “Detta är en chans för Sydkorea att höja sin status som en riktig medarbetare och leda aktör inom den globala angelägenheter.”

Han uppskattar Sydkorea kan skörda åtminstone ₩ 21600000000000 ($ 19200000000) från värd för G20-mötena som ökat globalt erkännande leder till ökad export. Sydkoreas ekonomi förväntas växa med 6 procent i år.

Fortfarande kan mer än 430 butiker inne i Coex sajt drabbas av minskad försäljning på Nov 12, när vanliga medborgare kommer att förbjudas från att komma in i byggnaden som säkerhet skärps för ledare inklusive USA: s president Obama.

Shuttered Butiker

Hyundai Department Store Co sa att det kommer att stänga sin filial Coex den 11 november och 12. Genomsnittlig vardag försäljning i november förra året var cirka 1,5 miljarder won, Seoul-baserade företaget, sade i en 26 okt e-postsvar på frågor.

Sydkoreanska sport personligheter och filmstjärnor har anslutit sig till samtalet för att främja evenemanget.

Kim Yuna, olympisk mästare konståkare dubbade drottning Yuna av hennes fans, gick Manchester United fotbollspelare Park Ji Sung som goodwill ambassadörer för toppmötet. En 20 meter hög med 100 meter bred affisch med Kim och skådespelerska Han Hyo Joo framför Seoul City Hall bär slogan: “. Världens framtid öppnar med Korea”

“Girls Generation”, en nio medlemmar popgruppen berömda hemma och i Japan för låtar inklusive “Kissing You” och “Baby Baby”, gick ett team av stjärnor stödja evenemanget.

Idag Yeun Jae Han, 48, en biträdande chef med Seoul Metropolitan regeringens miljöförvaltning uppdelning, kommer iväg till konferenslokalen för att hjälpa volontärer skrapa tuggummi från gatorna.

“Jag är så stolt över att vara del av detta meningsfull händelse för nationen, sade han.

För att kontakta reportrar på denna berättelse: Bomi Lim i Söul på blim30@bloomberg.net Jungmin Hong i Söul på jhong47@bloomberg.net

För att kontakta redaktörerna ansvariga för denna historia: Bill Austin på billaustin@bloomberg.net Kommer McSheehy på wmcsheehy@bloomberg.ne

Advertisements
This entry was posted in Swedish. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s